Zakažite sastanak

Zakažite sastanak





    -

    +

    Svrha sastanka





    * Odaberite vreme sastanka između 10-18h

    Ideje za uzglavlja: Savršen dodatak za dobar noćni san

    09.05.2019. / 0 Komentara

    Danas se više ni ne postavlja pitanje koliko je važan dobar san. Sve što možemo da uradimo da poboljšamo i prilagodimo prostor spavaće sobe u svrhu stvaranja mirnog i ugodnog ambijenta pogodno je za kvalitetniji san.

    Sam krevet jedan je od osnovnih elemenata sna. Naravno, tu je i dušek, izbor jastuka, posteljina… Ali još jedan deo kreveta treba pažljivije razmotriti. U nastavku ćemo razmotriti materijale, ideje i trendove u dizajnu uzglavlja.

    Izbor materijala za uzglavlje

    Img-Mnat-Tortona-Borgo-Faces-H4-Blanco-Linkfloor-Contract-Sand-H

    Uzglavlje kreveta obavlja određene funkcije kao što je zaštita zidova od mrlja, pruža dodatnu udobnost i predstavlja vizuelnu privlačnost, dodajući neophodan dekor prostoriji za lepši san. Popularni stilovi uzglavlja uključuju verzije od tapaciranog nameštaja, kao i druge tvrđe materijale poput kovanog gvožđa, drvene ili keramičke opcije. Svaka od ovih opcija, obično, sa sobom nosi tradicionalnu verziju, kao što je uklesano drvo, ili okvir uzglavlja od kovanog gvožđa. Svi imaju svoje prednosti i pružaju neophodan kontrast. Izbor zavisi od individualnog ukusa i efekta koji želite da napravite u spavaćoj sobi.

    Tkanina kao stil uzglavlja

    cabecero-venis-2

    Tkanina kao izbor može pružiti udobnu površinu pored glave dok spavate, ali drvena opcija odiše toplotom i pruža opcije kombinovanja stila nameštaja sa stilom zaglavlja. Pored toga, tkanina se lako isprlja i teško ju je kasnije očistiti, pa se često za alternativu bira keramičko ili porcelansko uzglavlje koje možete da perete. Keramička uzglavlja pružaju toliko opcija, da čak mogu da imitiraju drvo, metal, kamen, mermer… Keramička uzglavlja mogu predstavljati i tradicionalniji izgled jer često se u njih integrišu i noćni stolovi i svetla sa obe strane bračnog kreveta. Pa ako nas pitate, tkanina kao uzglavlje bio bi poslednji izbor, a kvalitetna Porcelanosa keramika kao izbor jedan.

    Najnoviji stilovi uzglavlja

    Img-Linkfloor-Wall-Contract-Clay-Calgary-Classico-Detalle-H

    Trenutno je popularno nezavisno pravljenje uzglavlja, što bi rekli per se u kojima se kombinuju savremeni trendovi i dizajn sa tkaninom. Ideja je, verovatno, proistekla iz ideje upotrebe svile za oblaganje zidova iz 18. i 19. veka, kada je svila korištena umesto tapeta. S tim što se za uzglavlja koristi toliko različita tkanina i materijali da su uglavnom obloženi klinovima kako bi se obezbedio autentičniji i trajniji efekat. Alternativno, oni mogu biti obični ili raspoređeni u nizu od pola rolni, pa se uzglavlje koristi kao dodatan jastuku na krevetu ili naslon koji pruža taktilnu površinu za sedenje.

    Img-Linkfloor-Wall-Contract-Clay-Vancouver-Classico-Legend-1-L-Li

    Uzglavlje kao pregrada

    Još jedan popularan pristup je da se krevet smesti u sredinu prostorije. Time se stvaraju različite zone u spavaćoj sobi koje mogu da definišu prostorije za presvlačenje, garderobere, đakuzi kade… Šta više, često se koriste i u garsonjerama kako bi se odvojio spavaći deo od boravišnog.

    Img-Mos-Wood-Boxes-H

    U svim ovim slučajevima uzglavlje služi kao pregrada i s toga treba obezbediti stabilnost strukture, vizuelnu privlačnost, ali i potrebnu privatnost. U ovakvim situacijama koriste se čvrsti i teški materijali koji će ostati na svom mestu, ali ne moraju nužno doći do plafona, te mogu biti i pola visine.

    Suština je da estetski prijatno uzglavlje pruža dodatne benefite za san. A često je pravljenje zasebnih uzglavlja jednostavno i ne zahteva velika novčana ulaganja.

    Podeli

    Ostavi komentar